Hoofdinhoud

Activiteiten van de NVSV

Jong of oud, beginner of gevorderd: alle mensen met een visuele beperking kunnen bij de NVSV terecht. Wij verzorgen complete bus-, trein- en vliegreizen. Wij verblijven samen met de begeleiders in hotels of appartementen. Tevens organiseert de NVSV jaarlijks een gezinnenreis, waarbij gezinnen met een visueel beperkt gezinslid samen kunnen genieten van een fantastische wintersportvakantie.

Op activiteiten georganiseerd door de NVSV zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Bij activiteiten of evenementen waarbij de NVSV medeparticipeert, zoals bijvoorbeeld trainingen gevorderd skiën aangepast, zijn deze voorwaarden ook van toepassing, tenzij andere voorwaarden gelden.

Naast onze wintersportreizen, organiseren wij diverse wintersportactiviteiten in Nederland, zoals hieronder beschreven:


Inhoudsopgave

- Training voor gevordere skiërs bij Snowworld Zoetermeer
- Langlauflessen op de borstelbaan van de LLV Gouda
- SKi- en Snowboardlessen bij Snowworld Zoetermeer
- Vieren 40 jaar NVSV in Nunspeet op 30 september

 


NVSV Training voor gevorderde skiërs

Ben jij een skiër of snowboarder die zijn eigenvaardigheden wil verbeteren of zich wil voorbereiden op de komende wintersport ........ dan is dit misschien iets voor jou!
Er wordt voor jou een persoonlijk leerplan opgesteld. In 4 trainingsdagen van 4 uur wordt er aandacht besteed aan je technische vaardigheden. De NVSV verzorgt uiteraard één op één begeleiding.
Een gevorderde skiër of snowboarder heeft geen problemen bij het afdalen van een gemiddelde rode piste. Mocht je twijfelen over je niveau, neem dan contact met ons op.
Ben je een beginnende skiërs dan zijn de privé lessen op de vrijdagavond van de NVSV wellicht iets voor jou.

Locatie
SnowWorld Zoetermeer, Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer.

Data trainingsdagen van 10.00 uur tot 15.30 uur incl. 30 min. lunchtijd

 • 7 oktober 2017
 • 21 oktober 2017
 • 11 november 2017
 • 25 november 2017

Kosten
De totale kosten voor 4 trainingsdagen inclusief begeleiding, baantoegang en materiaalhuur bedragen € 225 per persoon. Er wordt vanuit gegaan dat je alle 4 de trainingsdagen aanwezig zult zijn. Restitutie bij verzuim is dan ook niet mogelijk. De lessen zijn niet overdraagbaar aan een ander NVSV-lid.
Reis- en lunchkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Stuur vóór 23 september 2017 een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met de vermelding dat je wilt deelnemen aan de trainingsdagen en of je wilt skiën of snowboarden. Je krijgt dan van ons een bevestiging en een rekening toegezonden.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvonne Cassee (06 51106705) of Helen van der Sluijs (06 22936468)


Langlauflessen op de borstelbaan van de Langlaufvereniging Gouda

De Langlaufvereniging Gouda www.langlauf.nl opent haar borstelbaan begin oktober.
Voor wie de baan nog niet kent is een bezoek aan de open dagen op 8 en 29 oktober of op 10 december een goede gelegenheid om te ervaren hoe langlaufen op een borstelbaan gaat. Op die open dagen kun je een korte proefles van 30-40 minuten volgen voor €5 , inclusief langlaufschoenen en latten. Graag tevoren opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (en dan graag aangeven als er rekening gehouden moet worden met een visuele beperking).

Als je goed wilt voorbereiden op een langlaufvakantie in de sneeuw is het volgen van een serie lessen aan te raden. Dat kan dit najaar op zaterdag 14 oktober, en op 11 en 25 november.

De les start om 13.00 uur en duur tot ongeveer 15.00 uur met een korte pauze.
De kosten voor 3 lessen van 2 uur bedragen €65

Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 


Ski- en Snowboardlessen winterseizoen 2017-2018

Nu de NVSV reizengids online staat, krijgen wij weer zin in het nieuwe winterseizoen.
Om goed voorbereid deze periode in te gaan of omdat het gewoon leuk is, worden er weer Ski- en Snowboardlessen aangeboden. Maar als je liever met een begeleider een uurtje (of twee) de baan op wilt kan dat natuurlijk ook.
De lessen worden gegeven door NVSV-leraren.

Locatie
SnowWorld Zoetermeer, Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer

Data op de vrijdagavond aanvang 19.00 uur

 • 8 september
 • 6 oktober
 • 10 november
 • 8 december

Tarieven volwassenen

 • ski- of snowboardles 1 uur € 35
 • ski- of snowboardles 2 uur € 45
 • Vrij skiën of snowboarden 1 uur € 30
 • Vrij skiën of snowboarden 2 uur € 40

(Tarieven voor jeugd op aanvraag)

Inschijving
Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en geef aan of je wilt skiën of snowboarden, gewenste datum, 1 of 2 uur les wilt hebben of wil skiën of snowboarden met begeleiding.

Tevens willen wij je erop wijzen dat er weer trainingsdagen georganiseerd worden vanaf 7 oktober voor gevorderde skiërs in SnowWorld Zoetermeer.
Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Helen van der Sluijs, 06 2293 6468 of via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


 

De NSVS bestaat dit jaar 40 jaar en dat willen we graag met jullie vieren op zaterdag 30 september in Nunspeet

Zie alle details in de nieuwsbrief van juni


In het weekeinde van 11 & 12 november wordt een jongerenweekend georganiseerd

De doelgroep voor dit weekeinde zijn jongeren in de leeftijd van ongeveer 15 tot 25 jaar.

Het programma voorziet in 2 dagen skiën bij SnowWorld Zoetermeer en klimmen bij Ayer’s Rock (naast SnowWorld).

 

Overnachting vindt plaats in het clubhuis van Scoutingclub Impeesa (ca. 400m lopen vanaf SnowWorld). Hier zijn basisvoorzieningen (slaap-, verblijfruimtes, keuken, toiletten, douches, etc.)

Deelnemers moeten zelf slaapmat en slaapzak meenemen.

 

Nadere details staan in de reizengids.

 


Kennismakingsdag zaterdag 27 mei 2017 Snowworld Zoetermeer Logo SnowWorld  Logo Cruyff Foundation

Wederom organiseert de NVSV (Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging) een kennismakingsdag. Op zaterdag 27 mei 2017 kunnen zowel kinderen als volwassenen, blind of slechtziend, in SnowWorld Zoetermeer het skiën (opnieuw) ontdekken. Deelnemers met een visuele beperking krijgen ongeveer een uur één-op-één privé les. Als ze gevorderd genoeg zijn, gaan ze begeleid skiën. Goedziende familieleden kunnen vrij skiën.

De NVSV geeft tijdens de kennismakingsdag voorlichting over wintersporten met een visuele beperking en wintersportreizen. Deelnemers aan eerdere NVSV-wintersportreizen delen hun ervaringen met u.

De kosten voor deze activiteiten zijn als volgt:

 • Voor iedereen die blind of slechtziend is : € 35,00 ;
  Dit is inclusief baantoegang, materiaalhuur en één-op-één-begeleiding (d.w.z.: privé skiles van een skileraar of begeleid skiën met een NVSV-begeleider), er is een beperkte mogelijkheid om te snowboarden
 • Voor ziende familieleden : € 25,00 (volwassenen) en € 15,00 ; (kinderen geboren na 31-12-2004) voor baantoegang en materiaalhuur.
  Hierbij geldt dat er geen skilessen worden gegeven voor de zienden, dus goede ski-ervaring is vereist !
 • Eventueel voor ziende familieleden : € 30,00 ;
  Skiles in groepsverband, uitsluitend bij voldoende belangstelling.

De normale prijzen voor privélessen en vrij skiën zijn aanzienlijk hoger. Wij kunnen deze aantrekkelijke prijzen bieden door een financiële bijdrage van de Johan Cruyff Foundation én SnowWorld Zoetermeer . Bovendien zetten diverse NVSV-begeleiders en skileraren zich vrijwillig in.

Consumpties als koffie, thee, drankjes, lunch, etc. zijn voor eigen rekening. U kunt een eigen lunchpakket meebrengen, of gebruik maken van het restaurant van SnowWorld.

Iedereen die wil deelnemen kan zich opgeven bij het secretariaat van de NVSV via:
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (bij voorkeur)
Telefoon: 06 2421 7961

Bij de aanmelding graag het volgende doorgeven :

 • naam familie of individuele deelnemers
 • aantal en leeftijden visueel beperkte deelnemers voor skiën
 • aantal en leeftijden goedzienden voor het vrij skiën
 • aantal begeleidende/deelnemende ouders
 • eerdere ski-ervaring (liefst zo concreet mogelijk vermelden)
 • wel of niet ophalen bij halte Zoetermeer Voorweg (RandstadRail)
 • provincie/woonplaats (zo kan er rekening worden gehouden met aanreistijden zodat belangstellenden die verder weg wonen niet vroeg worden ingedeeld)

Aanmelden kan tot 12 mei 2017

Hopelijk tot ziens op onze kennismakingsdag!